• Voorjaar 2024

  19 maart 2024

  Het weer lijkt weer wat vriendelijker te worden. De lente dient zich in al haar pracht en praal aan. Het is een genot om 's ochtends ontspannen je kopje koffie te drinken met op de achtergrond het gekwetter van de vogels te horen. Een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht bij dit gelukzalige moment. Nog even en ik ga weer exposeren, nu in Oudorp/

  Lees meer >> | 72 keer bekeken

 • Terug van weggeweest (versie 2.0)

  6 december 2023

  De winter is wat mij betreft gestart en niet altijd even mooi. Vaak grauw, guur en nat. We wachten nog steeds op prachtige sneeuwlandschappen, sfeerbeelden en het genieten bij de open haard met een glaasje wijn en mooie muziek. Maar In beperkte mate doe ik dat natuurlijk al in mijn mancave.  

  Lees meer >> | 134 keer bekeken

 • Terug van weggeweest

  2 november 2023

  En toen kreeg kreeg ik van de Extoredactie berichtje dat ik niet zo actief meer ben.

  Dat klopte natuurlijk en ik vond het ook best wel attent dat men nieuwsgierig c.q. belangstellend naar mij was. 

  Er waren veel redenen dat het minder ging. Lichamelijke ongemakken, geen inspiratie en geen fut waren de belangrijkste oorzaken. Maar gelukkig gaat alles langzaam weer wat beter. Ik hou nu mijn verhaaltje nog even kort maar laat vast twee foto's zien waarmee ik op dit moment mee bezig ben. 

  Lees meer >> | 133 keer bekeken

 • Kioki

  26 februari 2023

  Nog steeds raak ik gefassineerd door de japase geisha's. Reeds eerder maakte ik 2 schilderijen van deze indrukwekkende vrouwen t.w. "Memory of a geisha" (2007) en "Oude pracht en folklore in moderne hectiek" (2015). 

  Nu is Kioku (2023) er bij gekomen. Een heerlijke korte naam voor een Japanse vrouw. Ik spreek verder geen woord Japans maar vind het lekker klinken. Na een half jaar gerevalideerd te hebben in verband met mijn by- pass operatie, kon ik eindelijk weer eens langer dan een halfuurtje achter de schildersezel zitten.

  Ik heb lang moeten wachten maar ik ben weer prima op weg om meer tijd en enegie te geven om te schilderen.

   

   

     

   

  Lees meer >> | 217 keer bekeken

 • Nieuwjaar

  1 januari 2023

  Voor dit nieuwe jaar wens ik jullie de allerbeste wensen gelardeerd met een goede gezondheid doordrenkt met respect alsmede overgoten met een smakelijke saus van wijsheid. 

  Dat we weer veel mogen exposeren, voortdurend creëeren en genieten van al het moois wat we aangeboden krijgen. 

  Lees meer >> | 234 keer bekeken

 • De R zit in de maand

  25 oktober 2022

  De titel heeft geen betekenis voor mijn schildersactiviteiten. In de tussentijd zijn er natuurlijk wel een aantal onderwerpen de revue gepasseerd. Mijn bypass operatie ligt alweer 2,5 maand achter me. De hartrevalidatie gaat eigenlijk prima. Andere kleine ongemakken spelen mij wel parten waardoor ik moeilijk kluswerkzaamheden, tuinactiviteiten en als vrijwilliger assisteren in de Cultuurkoepel op het GGZ terrein van Heiloo kan uitvoeren. Ik vind het zeer moeilijk om mijn geduld te bewaren om zo weinig te doen. Al na een uurtje schilderen is bij mij de pijp leeg. Wandelen, lezen en Netflix kijken lukt wel en zijn leuke tussendoortjes. 

  Lees meer >> | 269 keer bekeken

 • Moeizame start

  26 augustus 2022

  Na een druk bezochte Kunstparade 2022 in Heiloo heb ik me een tijdje rustig moeten houden. Ik was in iedergeval blij om als coordinator/gastheer van de Cultuurkoepel de vele bezoekers en kunstenaars te mogen verwelkomen. Het bestuur en de vrijwilligers waren in iedergev

  Lees meer >> | 307 keer bekeken

 • Kunstparade Heiloo zomer 2022

  29 juni 2022

  Yes, we mochten weer! Heiloo had zijn Kunstparade weer paraat en kon dus eindelijk na twee moeizame jaren weer schitteren. Eindelijk mochten wij in 2022 op volle oorlogsterkte uitpakken. Ruim 134 kunstenaars en vele musici, hadden zich ingeschreven en wachtte likkebaardend, dorstlessend, fris en fruitig af totdat de deuren van de vele locaties opengingen voor het geeerde publiek. De Cultuurkoepel, het Gemeentehuis, de Ter Coulsterkerk, het Wittekerkje, de Bilbliotheek, De PCC Heiloo, de Muziekschool en vele andere particuliere -en zakelijk locaties mochten zich verheugen op een zeer warme belangstelling van het in grote getale opgekomen publiek.

  Als coordinator van de Cultuurkoepel Heiloo zweefde ik op een rose wolk (zeker in het begin) totdat de vermoeiheid langzaam voelbaar werd. Maar mede door de vele vriendelijke en complimenteuze woorden in dit voormalige godshuis; Ik had dit evenement niet willen missen. 

  Hulde aan de organisatie,  deelnemers, bezoekers, sponsoren en de vele vrijwilligers.  

    

  Lees meer >> | 367 keer bekeken

 • Wat brengt ons 2022?

  2 januari 2022

  Nog steeds zitten we in een lockdown en dat is nog steeds niet prettig. Graag wil ik meer naar musea en evenementen. Letterlijk weer ruiken en voelen wat een bezoekje waard is. Met de trein lekker weg en dan misschien wel  op de bonnefooi naar een mooie plaats om dan met je museumjaarkaart "gratis" interesante kunst bewonderen. Of lekker naar kunstmanifestaties en evenementen gaan waar een hoog kunst- en cultuurgehalte heerst. (Zucht) Hoelang blijven wij hier nog van verstoken. Ik begin toch wel last te krijgen van mijn humeur en me ook wat down te voelen. Krijgen wij de kunstweekenden, kunstparades en kunstmarkten zonder problemen weer van de grond? Ik hoop het zo van harte.    

  Zelf blijven schilderen lukt natuurlijk nog wel, maar om nog meer inspiratie te krijgen moet je er toch op uit. 

  Voor iedereen wens ik dan ook:

  Blijf vooral gezond, lekker creatief, liefdevol naar je medemens en wordt of blijf vooral gelukkig

   

   

   

      

  Lees meer >> | 313 keer bekeken

 • Volgende expositie?

  27 oktober 2021

  Tijdens de Kunst- en Cultuurroute van Oudorp heb ik twee hele fijne dagen gehad met leuke gesprekken en interessante mensen. Het bestuur van de Stichting gaf ons in Het Wijkcentrum de Oever een mooie ruimte om nieuw werk te mogen exposeren. Over de organisatie en belangstelling hadden wij zeker niet te klagen.

  Wanneer ik weer wil exposeren hangt van een aantal privezaken af. Maar leuk heb ik het wel gevonden. 

  Momenteel is de Kunst10daagse van Bergen NH bezig. Een dezer dagen wil ik even langs gaan en interessante mensen ontmoeten en wellicht weer verdere inspiratie op doen.

  Ook heb ik nog een paar werken in de zogenoemde steigers staan.

  • Sybille van Anjou (1105 - 1165), grafin van Vlaanderen (Olieverf op hout -  50 x 60). Het origineel is een afbeelding uit een Gentse (B) kerk in een prachtige glas in lood uitvoering.

   

  Daarnaast staan er nog 2 olieverfschilderijen in de zo genoemde steigers t.w.

  • Een vrije vertaling en mede geinspireerd op Edward Hoppers schilderij "Sunlight in Cafetaria".   en het derde schilderij is voor mij de verbeelding van de emotionele gevolgen voor de horeca gedurende de Coronapandemie. "Alles is leeg, weg en doods "  " De mens is ten einde raad".  

  Groet, Martin 

  Lees meer >> | 364 keer bekeken

 • Meer blogs >>