• Sophie the musical

    8 februari 2013

    Muziektheatergezelschap Scala terug in de theater de Vest

    Zoals de meeste die mij kennen, speel, zing en dans ik ook bij Scala. Hartstikke leuk natuurlijk maar nog leuker is het als je ook eens komt kijken als die "ouwe Spier" op het toneel staat. DOEN!!!.........toch?.

    Net zoals het Alkmaarse theater de Vest een onderhoudsbeurt heeft gekregen, zo geldt dat momenteel ook voor Muziektheatergezelschap Scala. Na een jaartje elders te gast te zijn geweest keert Scala op 15 en 16 maart 2013 terug op het oude nest; Theater De Vest in Alkmaar. Op deze twee dagen zal Scala haar nieuwe productie opvoeren.  Met “SOPHIE the musical” probeert Scala alle registers weer open te trekken. Zang, dans en spel zullen wederom de hoofdingrediënten zijn van deze muzikale eruptie. De solisten en het ensemble worden behoorlijk op de proef gesteld door de vele meerstemmige liedjes en duizelingwekkende heupwiegende danspasjes. Maar toch……het is Scala ten voeten uit.

    Lees meer >> | 1664 keer bekeken

  • Opentheaterdag Scala Alkmaar

    27 november 2012

    Mensen, mensen wat hebben we genoten van de Open Theaterdag!

    Na maanden van voorbereidingen was het afgelopen zondag 25 november een heerlijk, warm en druk gebeuren in het Olympiagebouw te Alkmaar. In het kader van haar 30-jarige bestaan organiseerde Scala een Open Theaterdag. Het gebouw onderging een kleine metamorfose, waarbij de zaal, de decorruimte en de bestuurskamer ingericht werden om de workshops en optredens  goed te laten verlopen.

    Lees meer >> | 1574 keer bekeken

  • Terug naar af.......

    12 september 2012

    En zo zijn we weer terug van een heerlijke vakantie in de Vogezen. Met prachtig mooi weer hebben Lida en ik ons prima kunnen vermaken in een voor ons nieuwe omgeving.

    Aan mijn werkzaamheden bij het bewindvoerderskantoor in Noord Scharwoude is op 14 augustus jl., ook een einde gekomen. De werkzaamheden en het vakgebied waren interessant genoeg, dat wel, maar de omgeving en bijbehorende cultuur waren niet mijn ding. Toch dank ik de mensen voor de kans die zij mij hebben gegeven. 

    Dus UWV "here I come again......." Naast alle plichtplegingen die horen bij een arbeidsloos bestaan ga ik nu misschien weer even tijd krijgen voor het verrichten van wat vrijwilligers werkzaamheden en natuurlijk wil ik dan ook het schilderen weer op pakken, want dat is er de laatste tijd behoorlijk bij ingeschoten.

    Lees meer >> | 1491 keer bekeken

  • Kunst6daagse 2012

    6 juli 2012

    Het is al weer enige weken geleden dat Heiloo haar 8e kunst6daagse beleefde. De hele week was ik bezig met het prepareren van de tuin en het selecteren van mijn schilderijen. LiveMuziek had ik dit keer niet en moest ik het dus doen met mijn stereoinstallatie. Van lichtklassiek tot moderne pop moesten mij het weekend ondersteunen om het de belangstellende zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

    Lees meer >> | 1297 keer bekeken

  • Effe bijkomen

    30 maart 2012

    Zo, de musicaluitvoering "Madam" ligt alweer een aantal weken achter ons en is het nu even tijd voor wat rust in de tent. We moeten per slot van rekening weer nieuwe energie op doen voor de volgende productie en dat natuurlijk in de Vest te Alkmaar! Welke productie dat wordt kunt u volgen op www.scala-alkmaar.nl

    Momenteel ben ik bezig mijn atelier weer een beetje operationeel te maken want dat is de laatste maanden er bij ingeschoten.

    Ik ben aan twee schilderijen begonnen waar van de titel al bekend is; "Love me tender" en "Dancing Trees". Het eindresultaat hoop ik te laten zien tijdens de Kunst6daagse van Heiloo van maandag 18 juni t/m zondag 24 juni 2012.

     

    Lees meer >> | 1322 keer bekeken

  • Muziektheater Scala

    13 maart 2012

    Bijna is het zover!

    Dit mag u niet missen.

    Annie M.G. ten voeten uit!

     

    Lees meer >> | 1796 keer bekeken

  • Nieuwe baan

    6 februari 2012

    Het moest er toch eindelijk eens van komen. Het water stond bijna aan mijn lippen. Na lang zwoegen, frustaties en twijfel is het me eindelijk gelukt om een baan te vinden. Na een proefperiode van 3 maanden heb ik vorige week mijn kontrakt gekregen. Ik ben weer zeker een half jaar onder de pannen.

    Lees meer >> | 1357 keer bekeken

  • Happy Newyear!!

    2 januari 2012

    Een Gelukkig Nieuwjaar!

    Zeg dat wel.  Eindelijk,  na ruim twee jaar ploeteren en frustraties alom, heb ik weer een baan gevonden. Het water begon me al aan de lippen te reiken. Als 57 jarige werd het steeds moeilijker een passende job te vinden. Inmiddels ben ik als assistent bewindvoerder 6 weken aan de slag te Noord Scharwoude. Hoe je het ook wend of keert, om als senior gericht te gaan solliciteren levert je dat vaak allen maar frustraties op. Je leeftijd en prijskaartje spelen je behoorlijk op. Goed netwerken is de beste kans op succes. Want ergens schijnt dan toch weer de zon.  

    En dat is mij dan eindelijk overkomen. 4 dagen per week (32 uur) ben ik werkzaam in de financiële afhandeling. Naast beschermingsbewind en beheer voert dit kantoor de Wet Schuldsanering Natuurlijke personen uit, de WSNP.

    Omdat ik na een 30 jarig dienstverband bij de ING toe was aan wat anders zocht ik het voornamelijk in een welzijnachtige omgeving. Het ligt in mijn hart opgesloten om mensen te helpen. Is het niet in de zorgsector dan maar op een andere wijze; de schuldsanering! Ik ben blij weer aan de bak te zijn gekomen om kan me nu nog een tijdje verdienstelijk maken. Er is veel werk te verrichten en dat niet alleen door de economische crisis maar ook door oorzaken van andere aard. Van verslaving (alcohol – drugs en gokverslaving) maar ook door echtscheiding, naïviteit of gewoon domme pech.

    Graag zet ik me in om deze mensen weer aan een menswaardiger bestaan te helpen om zo toch weer een kansje in deze maatschappij te krijgen.

    Schilderen doe ik natuurlijk ook graag al had ik daar even geen energie meer voor. Het nieuwe jaar biedt weer volop kansen en die pak ik graag met beiden handen aan.   

    Gelukkig Nieuwjaar nogmaals! En houd moed en vertrouwen. 

    Lees meer >> | 1347 keer bekeken

  • Terug van vakantie

    12 september 2011

    Na een welverdiende vakantie aan de Moezel in Duitsland werd het wel weer eens tijd om hard aan de slag te gegaan. Vakantie vieren is leuk en  gezellig maar kost ook wel wat. Nog steeds ben ik druk bezig een (parttime)baan te vinden maar dat valt heden ten dage niet meer zo makkelijk te realiseren. Natuurlijk is een 56 jarige jonge vent als ik misschien (ik schrijf dus misschien!) wat minder flexibel en ook wel wat duurder.  Maar dat geldt toch niet voor iedereen. Je moet natuurlijk wel de gelegenheid krijgen dat te kunnen bewijzen. Maar goed, ook Art-aban (www.art-aban.com) gaat verder en krijgt steeds meer zijn uiteindelijke vorm. Inmiddels heb ik al een aantal leuke contacten gelegd waar wellicht interessante zaken uit kunnen voortvloeien.  Zelf exposeer ik sinds kort in Heemskerk in dierenartsenclinic Beverwijk. Binnenkort hoop ik dat ook te doen in het plaatsje Zijdewind in de, hoe kan het ook anders, St. Martinuskerk.

    Daarnaast help ik Theo (www.theoleering.exto.nl) met de voorbereidingen voor zijn grote expositie in het World Fashion Centre te Amsterdam in het kader van de Nationale Kunstjaarbeurs 2011 op zondag 25 september a.s.. 

    Er komt veel op m'n pad en wie weet wat daar allemaal uit voort vloeit.

    Lees meer >> | 1604 keer bekeken

  • Zomerse tijden

    30 juni 2011

    Voortreffelijke 8e editie van de Heiloer Kunst6Daagse.

    De zomer is nog net maar een week oud of menig creatieveling krijgt het weer op zijn heupen. Dit is niet negatief bedoeld, maar als grapje omdat in deze periode iedereen weer de kriebels krijgt om extra actief te zijn. Door het hele land zijn er weer vele interessante exposities, concerten en try-outs te bewonderen. Een heerlijk idee om je ogen en oren eens fijn te laten strelen door het vele moois wat de kunstenaars en musici te bieden hebben. De vele bijzondere en prachtige entourages ondersteunen de kunstenaars en musici bij hun presentaties.

    Lees meer >> | 1680 keer bekeken

  • Meer blogs >>