• Rembrandtjaar belicht

    4 november 2019

    Ruim 350 jaar geleden overleed een van onze grootste Hollandse meesters; Rembrandt van Rhijn. Rembrandtkenner bij uitstek Jan Six en Rembrandtbiograaf Onno Blom hebben ons dit seizoen al vele TV uitzendingen blij verrast met prachtige beelden en vele wetenswaardigheden over het intieme priveleven van Rembrandt.

    Lees meer >> | 750 keer bekeken

  • Bij kletsen

    27 april 2019

    Het is alweer enige tijd geleden dat ik wat van mij heb laten horen. Na een jaar in een winkel gestaan te hebben ben ik nu wederom als vrijwilliger actief. Als actief vrijwilliger van de Kunstparade Heiloo ben ik nu ook toegetreden tot de vrijwilligers van de Cultuurkoepel en Willibrordus Draait Door. En dat allemaal op het prachtige historische en monumentale Willibrordus GGZ terrein. Een imposante koepel is mijn meest nieuwe en recente vrijwilligersplek.

    Binnenkort is de Cultuurkoepel wederom, "the place to be" . Tijdens de Kunstparade van Heiloo zullen 25 kunstenaars hun meest recente werken exposeren. De Cultuurkoepel heeft tevens een prachtige Binnentuin waar 3 tot 4 kunstenaars hun werken tonen.

    Alles zal deze dagen worden gelardeerd met (lichte) muziek en gedichten. Dus het laatste weekend van Juni 2019 (28-29-30 juni) worden de kunstliefhebbers met open armen op het Willibrordus terrein ontvangen. 

    En ik ...........ben weer wat actiever gaan schilderen. Momenteel staan er  4 schilderijen in de steigers. Ik heb er weer zin in. Ik hou jullie dan ook graag weer wat regelmatiger op de hoogte.

    Fijne zomertijd toegewenst.  

     

     

    Lees meer >> | 663 keer bekeken

  • Kunstparade Heiloo editie 2019

    10 december 2018

    Nog even en het jaar 2018 is een verledentijd. Trappelend van ongeduld staat 2019 alweer op de deur te bonken.

    Een nieuw jaar betekent vanzelf weer nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Zo ook voor de Kunstparade Heiloo. Wij zijn, zoals onze artistiek leider het zo mooi kan zeggen" een lerende"  organisatie. Er  breken dus weer spannende maar zeker ook drukke tijden aan.

    Het zoeken c.q vastleggen van nieuwe locaties is al weer een tijdje aan de gang. Nieuw is in iedergeval dat seizoen 2019 de organisatie de beschikking gaat krijgen over een unieke nieuwe locatie; n.l. het Gemeente Huis Heiloo.

    Het inmiddels beroemde en beruchte Witte Kerkje zal voor editie 2019 even pas op de plaats moeten maken. Maar in 2020 is zij weer in volle glorie aanwezig. Naast de zekerheden van het Gemeente Huis, de PCC Heiloo, de Bibliotheek Heiloo en de Cultuurkoepel op het Landgoed Willibrordes, zullen ook de diverse ondernemers alsmede particulieren weer acte de precence gaan geven. Daarom zijn de vrijwilligers, het bestuur als ook de diverse coördinatoren weer opzoek gegaan naar "mooiste" kunstplaat(s)je.

    De inschrijving voor editie 2019 is op 1 december 2018 gestart. Dus twijfel niet , schrijf u z.s.m in! Van vrijdag 28 juni t/m zondag 30 juni 2019, dagelijks van 11.00 uur tot 17.00 uur.  

    Voor meer informatie kijk op:

    http://www.kunstparadeheiloo.nl,

    Een mooier podium kunnen wij niet voor u bedenken angel

     

     

     

     

     

    Lees meer >> | 707 keer bekeken

  • Inspiratieloos

    1 oktober 2018

    Tjonge , jonge , jonge,

    Wat is het vervelend als je inspiratieloos bent. Ik heb gewoon teveel aan mijn hoofd gehad.   

    Maar de betere periode gaat echt wel weer komen. Binnenkort ga ik Mary Koekenbier weer assisteren met haar voorbereidingen voor de Kunst10daagse 2018 van Bergen NH. Ongetwijfeld ga ik zelf ook weer de draad oppakken.  Eerst ga ik nog een aantal zaken in de familiesfeer afhandelen en krijgt mijn hoofd ook weer wat ruimte om leuke en mooie creaties neer te zetten. De donkere dagen komen er weer aan en daarom probeer ik vaker naar mijn verwarmde atelier te gaan om onder het genot van de muziek van mijn favoriete singer/

    Lees meer >> | 723 keer bekeken

  • en verder........

    23 januari 2018

    2018 is rustig begonnen. Sinds kort heb ik weer een betaald baantje bij de Gall & Gall in Egmond aan de Hoef. Het is maar 8 uur per week maar mag natuurlijk de pret niet drukken. Eens kijken hoe lang ik dit leuk blijf vinden.

    Mijn schilders activiteiten blijven maar op een laag pitje staan. Soms weet ik niet wat ik hiermee aan moet. Ik ben wel met wat diverse werkjes bezig die ik hoop af te hebben als de Kunstparade Heiloo 2018 van start gaat. Ik heb me als exposant ingeschreven in de CultuurKoepel op het Landgoed Willibrordus te Heiloo Wanneer?  Kijk maar op mijn homepage onder het item "exposities".

    Lees meer >> | 753 keer bekeken

  • Atelierroute Heiloo 2017

    25 juli 2017

    Na een jaar afwezig te zijn geweest heeft in het weekend van 24 en 25 juni de Atelierroute 2017 van de Kunstparade Heiloo weer plaatsgevonden. Samen met Wendy del Aquila Roman exposeerde ik vanuit mijn eigen tuin. De zaterdag en zondag waren 2 zeer drukbezochte dagen. Niet alleen door Wendy en mijzelf of de koffie en later op de dag de wijn, maar ook door de musicale omlijsting van het Duo 2in1voud (Jurgen Boots en Ron van Riet) als ook het duo Michiel Wouda en Luana. Daarnaast speelde het mooie weer natuurlijk een prachtig partijtje mee, waardoor wij aan het einde van het weekend met een trots- en tevredengevoel konden gaan nagenieten. Een kleine impressie.....  

    Lees meer >> | 892 keer bekeken

  • Atelierroute Heiloo 2017

    7 juni 2017

    Nog even en de Kunstparade 2017 is weer een feit. Zowel met de organisatie (Ik ben coordinator werkgroep Atelierroute Heiloo 2017) als ook met mijn eigen werk, ben ik behoorlijk druk. Alle puzzelstukjes moeten nu bijelkaar vallen.

    Het programmaboekje is op enkele details na klaar, De prachtige poster voor 2017 is gemaakt door Theo Leering en is al een kunstwerk op zich.

     

    E.d.d. worden ze verspreid en dan maar vertrouwen op veel reacties c.q. belangstelling. 

    Samen met Wendy Del Aguila Roman uit Alkmaar exposeer vanuit mijn tuin.

    Wendy begon met pastelkrijt te tekenen en startte ze korte tijd later met acrylverf. Beide diciplines vind ze fijn om mee te werkenl, maar olieverf is echt haar favoriet geworden!

    Daarnaast zal op zondag 25 juni 2017, vanaf 11.00 uur, het duo 2in1voud uit Alkmaar bij ons te gast zijn.

    Het duo Jörgen Boots en Ron van Riet vormen sinds 2000 een singer-songwriter duo. Hun repertoir bestaat uit nederlandstalige luisterliedjes. Van hun nieuwste cd,  Dubbele Woordwaarde, zullen ongetwijfeld weer prachtige nummers ten gehore gebracht worden.

     

    Lees meer >> | 895 keer bekeken

  • Kunstparade Heiloo 2017

    28 maart 2017

    Er wordt hard gewerkt om in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni een mooie Kunstparade in Heiloo te laten plaatsvinden.

    Het jaar van even een pas op de plaats maken heeft nieuwe energie gegeven, nieuwe inzichten, gericht op de toekomst.

    Gericht op het zoeken en vinden van allerlei samenwerkingen in het prachtige dorp.

    Lees meer >> | 992 keer bekeken

  • Kunstparade 2017

    18 januari 2017

    Wat heb ik de afgelopen zomer de Kunstparade gemist. Behalve voor mij geldt datzelfde waarschijnlijk voor de vele beeldende, dichtende en musicerende kunstenaars. De laatste jaren was behalve de Witte Kerk ook de Cultuurkoepel ingeschakeld en manifesteerde zich onmiddellijk als een verrijking van de Kunstparade. Vorig jaar exposeerden er 30 kunstenaars hun werk, variërend van schilderijen en sculpturen tot mixed media en fotografie.

    Lees meer >> | 990 keer bekeken

  • SHOPVIDA.COM

    24 oktober 2016

    http://shopvida.com/collections/martin-spierings

    Even in mijn arm knijpen!

    Het zal je maar gebeuren dat je via je email benadert wordt om designer te worden bij een     e-commerce platform dat sociaal verantwoord produceren en winkelen promoot.

    Als CEO van Vida heeft Umaimah Mendhro een nieuw Fashion e-commerce platform opgericht onder de naam Vida. Hiermee startte zij een concept voor de exploitatie en productie van textiele goederen. Het concept heeft de brug geslagen tussen designers, producenten en de consument.
    Met oog voor bijzondere mode, een hart voor het welzijn van de arme mens, alsmede het waarborgen van hoogwaardige kwaliteit, zocht zij naar partners, die volledig achter haar visie staan. Het moet een ideale match worden van mensen (producenten- leveranciers en consument), die verantwoord willen participeren in onze samenleving en daarmee een positief verschil weten te creëren.
    De klanten van Vida zijn werelds,  nieuwsgierig, bedachtzaam en geïnteresseerd in het proces van het product.

    Voor mij als designer betekent dit een prachtige gelegenheid om de afbeeldingen van mijn schilderijen extra te benutten voor de diverse ontwerpen. Ape trotst ben ik natuurlijk.
    Als je bovenstaande link invoert dan zie je gelijk wat ik tot op heden geproduceerd heb.

    Lees meer >> | 1159 keer bekeken

  • Meer blogs >>