• Het jaar door.

    21 oktober 2016

    Wat je al niet met een museum jaarkaart voor een leuke dingen kan doen. Kort geleden was ik naar Leiden om een bezoek te brengen aan het Volkenkundig Museum. Men had een bijzondere expositie over Budha ingericht. Nooit geweten dat er zoveel verschillende soorten budha's bestonden. Inspiratie genoeg! Ik heb net een werk "Budha ontwaakt" (50x50) op de site gezet. Ook hebben Lida en ik genoten van de prachtige expositie over het werk van Fernando Botero in de Kunsthal te Rotterdam. 

    Lees meer >> | 1081 keer bekeken

  • Nieuwe activiteiten

    28 juli 2016

    Na de toch wel teleurstellende ervaring om als Cliniclown afgewezen te worden, ben ik met veel plezier als vrijwillige horecamedewerker werkzaam bij de Stichting Hof van Kijk Uit te Castricum. 

    "Het Hof" is een dagbestedings organisatie die mensen met een beperking helpen in het vervullen van hun dagelijkse activiteiten/

    Lees meer >> | 1151 keer bekeken

  • The four Ducks

    7 april 2016

    We zijn al een heerlijk eind op weg in het jaar 2016. De lente is begonnen en we staan weer te popelen om met de caravan er op uit te trekken. Het tekenen en schilderen gaat met horten en stoten. Toch is het gelukt om dit jaar De Koorddanser te schilderen. Het schilderij heb ik gemaakt met  schildersmaterialen uit een nalatenschap en cadeau gedaan aan de nabestaanden. Daarnaast is ook het zelfportret van singer songwriter Leonard Cohen eindelijk af.

    Dat ik in een goede doen ben heeft ook te maken met mijn leuke vrijwillerswerk. Sinds februari 2016 werk ik met enige regelmaat op de horeca-afdeling van de theetuin "Het Hof van Kijk Uit" te Castricum. Dit is een unieke locatie in de duinen voor mensen met een beperking,  een dagbesteding wordt aangeboden. Zowel in het atelier als bij de horeca. 

     

     

     

    Nieuw deze keer zijn The Four Ducks. Een alternatief voor  The Daltons.

    En dit zijn hun namen; Daan, Josh, Bram en Jack. De letters "E" van mijn wrijfletters waren op waardoor ik enigzins met de namen heb moeten stoeien. Het is bedoeld als een 4 luik maar zijn afzonderlijk ook leuk te presenteren. Bijvoorbeeld 1 in de slaapkamer, 1 in de huiskamer, 1 in de keuken en 1 in de logeerkamer.

    Meer nieuws: ik heb gesolliciteerd naar een vacature van CliniClown. Daarover wil ik de volgende keer meer over uitweiden. Eerst maar even afwachten of ik auditie mag doen. Spannnnnnend!!!!!!

    Lees meer >> | 1166 keer bekeken

  • Weer thuis!

    5 augustus 2015

    Zo en dan ben je plotseling weer terug in Heiloo. Het zal je maar overkomen. Ik was er van uitgegaan dat ik tot 1-10-2015 in het Zuid Limburgselandschap zou vertoeven. Maar niets is minder waar. Lees maar:

    Op 25-3 begon ik aan mijn Limburgse avontuur om in het zomerseizoen als medewerker van een campingrestaurant wat bij te verdienen en de caravan op onze favorietecamping te zetten. Het kampeerseizoen liep langzaam van stapel en mijn werkzaamheden in het restaurant werden al snel routinehandelingen. Het beloofde een mooie periode te worden. Een halfjaar lang zou ik in onze caravan wonen. En..... om de zoveel tijd zou mijn partner een aantal dagen bij mij logeren.

    Lees meer >> | 1109 keer bekeken

  • Osebos 2015

    4 april 2015

    In november 2014 vertelde ik nog enthousiast dat ik het schilderen weer had opgepakt en vol goede moed aan 2 schilderijen werkte. Ook pakte ik weer het vrijwilligerswerk bij de Kunstparade Heiloo op. Inspiratievol werk dat ik lange tijd heb moeten ontberen.

    Ik moest nog een aantal maanden hard werken en dan zou ik met trots "The story tellers" en "Geisha?" op mijn website kunnen tonen. Maar zover heeft het nog niet kunnen komen.

    Lees meer >> | 1083 keer bekeken

  • Studies

    25 november 2014

    Zoals ik al eerder aankondigde probeer ik weer wat actiever te schilderen. Mijn atelier is weer toegankelijker, m'n kacheltje kan weer branden, kortom ik kan aan de slag. Twee schilderijen staan in de steigers t.w. "The storytellers" en een compilatie van Geisha's. Nu nog zonder titel. Van de Geisha's heb ik 2 studies met potlood en acrylverf gemaakt. Het eindresultaat zal er overigens compleet anders uit zien.

    Lees meer >> | 1099 keer bekeken

  • Nieuwe energie

    16 oktober 2014

    Het is alweer enige tijd geleden dat ik creatief bezig ben geweest. Mentaal zat ik niet zo lekker in elkaar en inspiratie op doen om een schilderij te maken lukte al helemaal niet. Ik ben wel met wat kleinere ideetjes bezig geweest maar heb nog niets concreets kunnen doen. Maar ..........na een heerlijke vakantie in Limburg (Camping Osebos) heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. In december word ik 60 en ben daardoor in de gelegenheid gekomen om met vervroegd pensioen te gaan. Gezien de onzekere situatie om nog aan betaald werk te komen hebben wij  (uiteraard in gezamenlijk overleg met mijn partner) besloten met vervroegd pensioen te gaan. Hiermee vervalt voor mij de stress om te moeten solliciteren. Het is een levensgroot verschil tussen moeten en mogen.

    Lees meer >> | 1123 keer bekeken

  • Terug bij AF

    17 april 2014

    Woensdag 16 april 2014 staat in mijn geheugen gegrift als een donderslag bij heldere hemel. Ik ben weer terug bij af. Niets vermoedende van hetgeen komen zou en alle goede bedoelingen ten spijt is het mij niet gelukt om bij ZIGGO te blijven. Aan alles merk je dat we in een hardere en zakelijker wereld zijn beland. Overleven is het credo van deze tijd. Mijn generatie, veelal opgevoed met keihard werken en gegoten in een "no nonsens" mentaliteit, heeft het zwaar en, uitzonderingen daar gelaten, moeten steeds vaker afhaken. De  nieuwe (jongere) generatie is daar vaak beter op ingespeeld. Goed, ik wil niet mopperen en ga weer met opgeheven hoofd naar nieuwe uitdagingen zoeken. Misschien komt daarmee ook weer het enthousiasme terug om te gaan schilderen. Alles zal ongetwijfeld een reden hebben. 

    Lees meer >> | 1417 keer bekeken

  • YES!! Terug van weggeweest.

    19 oktober 2013

    Na veel geploeter, gesputter en de nodige frustaties, is het eindelijk zover dat ik weer een betaalde baan heb gevonden.

    Als retentiemedewerker bij ZIGGO hoop ik voor een lange periode mijn steentje bij te kunnen dragen. Nu is het vooral zaak de applicaties en producten van deze provider zo goed mogelijk te leren kennen. Ik heb er in iedergeval enorm veel zin.

    Het schilderen wil ik absoluut blijven doen maar de focus is nu even op belangrijkere zaken gericht. Momenteel ben ik met 2 werken bezig. Zodra ik deze klaar heb zal ik jullie daar natuurlijk weer over informeren. O ja, tijdens onze vakantie van 2013 zagen wij in de omgeving van Gulpen (Zuid Limburg) een atelier annex galerie met o.a. onderstaand beeld. Zo gaaf .

    Lees meer >> | 1215 keer bekeken

  • Kunst6daagse 2013

    27 juni 2013

    Kunst6daagse Heiloo van 25 t/m 30 juni 2013.

    Ik zelf doe dit jaar eens niet mee maar ga ik ga wel lekker in het weekend de diverse locaties langs en genieten van al het moois wat er wordt geexposeerd.

    Voor de 9e keer vindt de Kunst6daagse van Heiloo weer plaats.

    Het evenement wordt steeds mooier en completer en is bijna niet meer weg te denken uit ons mooie Heiloo. Een groep van 20 vrijwilligers, onder leiding van coördinatrice Conny Riemers-Lahnstein, is al enige maanden druk bezig om de Kunst6daagse wederom tot een kleurrijk geheel te smeden.

    Van 25 t/m 30 juni 2013 wordt zes dagen lang 'Cultureel Heiloo'. Overal gaan de gele vlaggen weer uit. Net als voorgaande jaren is er veel te doen, te bekijken, maar vooral te genieten, zoals o.a. kunstexposities bij middenstand, in ateliers en op bijzondere locaties. Op diverse locaties kan men luisteren naar muziek en poëzie. Ook theater ontbreekt niet in de route.

    Lees meer >> | 1416 keer bekeken

  • Meer blogs >>